Ontbossing: wat is er de afgelopen tijd gebeurd en wat is de staat anno 2023?

EconomieTechnologie

Twitter stopt met de blauwe vinkjes

Het sociale media platform Twitter heeft onlangs aangekondigd te stoppen met het uitdelen van blauwe vinkjes aan gebruikers. Deze vinkjes, ook wel verificatie badges genoemd, werden uitgedeeld aan gebruikers die hun identiteit hadden bevestigd en als betrouwbaar werden beschouwd. Het nieuws heeft voor veel reacties gezorgd, zowel positief als negatief.

De blauwe vinkjes werden in 2009 geïntroduceerd om het vertrouwen in de identiteit van gebruikers te vergroten. Het idee was dat gebruikers met een vinkje betrouwbaarder waren dan gebruikers zonder vinkje. Dit was vooral belangrijk voor gebruikers die een publieke functie hadden, zoals politici en journalisten.

In de loop der jaren is er echter veel kritiek gekomen op de blauwe vinkjes. Sommige gebruikers beschouwden het als een soort van privilege, terwijl anderen vonden dat het onduidelijk was hoe Twitter bepaalde wie wel en niet in aanmerking kwam voor een vinkje. Daarnaast was er ook kritiek op het feit dat het hebben van een vinkje soms leidde tot een groter bereik en meer invloed.

Twitter heeft nu besloten om te stoppen met het uitdelen van blauwe vinkjes. In plaats daarvan wil het platform werken aan een nieuw systeem waarbij gebruikers op een andere manier kunnen aantonen dat ze betrouwbaar zijn. Het idee is dat dit nieuwe systeem meer transparantie zal bieden en voor iedereen toegankelijk zal zijn.

Er zijn echter ook gebruikers die teleurgesteld zijn in de beslissing van Twitter. Zij vinden dat het platform nu juist de gebruikers verliest die wel betrouwbaar zijn, maar nu niet meer op dezelfde manier kunnen worden onderscheiden van andere gebruikers. Ook zijn er zorgen dat het nieuwe systeem niet dezelfde waarde zal hebben als de blauwe vinkjes en dat het daardoor minder effectief zal zijn.

Het stoppen met blauwe vinkjes is een interessante ontwikkeling in de wereld van sociale media. Het laat zien dat Twitter bereid is om te luisteren naar de kritiek van gebruikers en daar ook actie op onderneemt. Het is nu afwachten hoe het nieuwe systeem zal worden ontvangen en of het inderdaad een meer transparant en toegankelijk alternatief zal bieden voor de blauwe vinkjes.

Related posts
Economie

Amsterdam experimenteert met afgezette straten om verkeersstromen in kaart te brengen

PolitiekTechnologie

Elizabeth Holmes veroordeeld: Een Verhaal van Ambitie en Bedrog

EconomiePolitiek

Krimp van de Nederlandse Economie

EconomieLifestyle

Netflix koopt militaire basis voor mega project

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *